Ambassadeur voor de Techniek

"Mijn naam is kees Cardol. Ik ben al een aantal jaren bij het ROVC werkzaam als docent. Binnen het ROVC ben ik redelijk breed inzetbaar op diverse terreinen. Het leuke hieraan is, dat je veel technieken binnen één instituut kan vertegenwoordigen. Dit van betrekkelijk eenvoudig tot hoog niveau. Bovendien ontmoet ik op deze wijze mensen uit veel richtingen en professies. Het betreft werkzaamheden die goed te combineren zijn met mijn dagelijks werk, omdat op het bedrijf goede en enthousiaste mensen werken, welke mij goed compenseren.

Waarom lesgeven? Nu, dat is simpel te verklaren. De meeste cursisten van het ROVC zijn mensen die naast hun baan zich toch nog verder willen ontwikkelen. Hierdoor heb je altijd groepen met cursisten die een technische achtergrond meenemen. Bovendien ontstaan hierdoor altijd prettige technische discussies, die door de cursisten aangevuld worden tot het, voor de cursist gewenste niveau. Op deze wijze cursus geven of volgen geeft voor beiden een verrijking en ontwikkeling naar een hoger denk- en doegebied.

Vaak kom ik ook cursisten tegen die een heel andere richting kiezen, dan dat zij in het dagelijks leven doen. Vaak is dit bedoeld voor bredere inzetbaarheid binnen de werkkring of op persoonlijk initiatief.

De cursisten binnen het ROVC zijn in mijn ogen mensen met spirit. Na hun dagelijks werk, gaan zij door naar de cursus met eventueel bijbehorend huiswerk. Klasse!

Bij de diploma-uitreikingen zie ik altijd opgewekte, blije en trotse mensen. Weer een stapje verder, weer een trede hoger. Kortom, mensen die weten wat zij willen en daar dan ook voor gaan! Voor deze mensen heb ik respect en hoop daarom nog een tijd aan deze doelgroep les te kunnen geven."

Kees Cardol